Cultuurnetwerk Noord-Holland

Uitwisseling van kennis en ervaring

Opdrachtgever(s)

Werkveld(en)

  • Erfgoed
  • Cultuurbeleid
Uitwisseling van kennis en ervaring

Cultuurnetwerk Noord-Holland is een initiatief van Cultuurcompagnie Noord-Holland, voorheen Kunst en Cultuur Noord-Holland, en Provincie Noord-Holland. Uniek in Nederland. Cultuurnetwerk Noord-Holland organiseert bijeenkomsten voor locale bestuurders /beleidsmedewerkers en de culturele sector om hen te informeren over relevante ontwikkelingen, elkaar te ontmoeten en thema's verder uit te diepen.

Ambtenaren en bestuurders van de gemeenten hebben behoefte elkaar te ontmoetten en te spreken over cultuurbeleid. Ook kunstenaarsinitiatieven, theatergezelschappen, centra voor beeldende kunst en de aanbieders (podia, galerieën, musea) hebben behoefte aan het uitwisselen van kennis en ervaring, vakinhoudelijke verdieping en samenwerking. De netwerkbijeenkomsten ondersteunen hen daarnaast door advisering. Cultuurnetwerk Noord-Holland heeft in de afgelopen jaren een belangrijke plek gekregen in de culturele infrastructuur van Noord-Holland.
 
Sprekers en genodigden
Om de discussies van het netwerk van kwalitatieve en actuele informatie te voorzien nodigt Cultuurnetwerk Noord-Holland voorzitters en sprekers uit met kennis en ervaring over de specifieke onderwerpen. Lees meer.
Medewerking aan de bijeenkomsten kwam onder andere van Hedy d' Ancona (voorzitter) en van Ryclef Rienstra (directeur van de Ende foundation), Lex ter Braak (directeur Fonds BKBV), Steven Hodes (La Group), Jaap Dijkstra (kwartiermaker Landelijk Fonds Cultuurparticipatie) Kees Weeda (secretaris Raad van Cultuur), Jan Jaap Knol (directeur Fonds voor Cultuurparticipatie), Ineke Strouken (directeur Nederlands Centrum voor Volkscultuur), Dirk Noordman (directeur Adviesbureau Cultuurtoerisme), Sascha Baggerman (gedeputeerde Provincie Noord-Holland) Sabine Gimbrère (adviseur internationale samenwerking Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO) bij gemeente Amsterdam), Arjo Klamer (professor in de Economie van Kunst en Cultuur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam), Jan Slagter (directeur Omroep Max), Elvira Sweet (gedeputeerde Provincie Noord-Holland).

Bijeenkomsten in 2014
-
4 december: Te Gast bij... regio Alkmaar 
- 30 augustus: Provinciale bijeenkomst Uitmarkt

Bijeenkomsten in 2013 
- 28 november: Cultuur en economie gaan hand in hand!
- 20 juni: “De regio gekleurd”, culturele instellingen in Noord-Holland en hun publiek in beeld: inspiratie voor regionale toekomstscenario’s. 

Bijeenkomsten in 2012
 - 24 mei: De Culturele Meetlat: op zoek naar waarden die er echt toe doen
 - 22 november: Cultuur in Zorg en Welzijn

Uitgelicht

Verkiezingsdebat 2011

In het kader van de verkiezingen voor Provinciale Staten organiseerde Cultuurnetwerk Noord-Holland... Lees meer

Cultuurnetwerk Noord-Holland voor gemeenten

Cultuurnetwerk Noord-Holland richt zich op het bevorderen van de professionaliteit van ambtenaren... Lees meer

Cultuurnetwerk Noord-Holland voor culturele sector

Cultuurnetwerk Noord-Holland richt zich op de versterking van de culturele sector door de... Lees meer

Cultuur en economie gaan hand in hand!

“Cultuur en Economie gaan Hand in Hand!” en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.... Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

* verplichte velden
Om spam te voorkomen, los dit simpele wiskundige probleem op en voer het antwoord in (bijvoorbeeld voor 1+3, voer 4 in) *
Wilt u uw nieuwsbrief voorkeuren aanpassen, klik dan hier.