UITwaaier

De zomerkrant van Noord-Holland

Opdrachtgever(s)

Expertise

  • Realisatie

Werkveld(en)

  • Toerisme
  • Uitgaansinformatie
De zomerkrant van Noord-Holland
Cultuurcompagnie Noord-Holland heeft zich ontwikkeld tot een professional op het gebied van culturele informatie, marketing en communicatie. De jaarlijkse, cultuurtoeristische uitgave UITwaaier baseert zich op de datagegevens van het Cultuurcompagnie project Uit-in-Noord-Holland; zo ook de bijbehorende website.

De UITwaaier geeft echter naast feitelijke uitgaansinformatie ook achtergronden bij cultuur en erfgoed, aanbevelingen van de redactie en projectinformatie over de diverse projecten van Cultuurcompagnie Noord-Holland en andere samenwerkingspartners. Doelstelling van dit project is de verbetering van de informatie-, PR- en marketingmogelijkheden van de culturele sector in Noord-Holland in nauwe relatie met de promotie van de provincie op het gebied van cultuur en toerisme door een aantrekkelijke bundeling van het aanbod.

In de UITwaaier worden agendagegevens en content van publieksprojecten van Cultuurcompagnie en samenwerkingspartners zoals de VVV’s, Landschap Noord-Holland en Oneindig Noord-Holland samengevoegd.De UITwaaier bouwt mee aan de groei van het toerisme binnen en naar Noord-Holland, specifiek waar cultuur en erfgoed bijdragen aan de toeristische aantrekkelijkheid en verschijnt jaarlijks in een oplage van 200.00 exemplaren.