Er zijn een grote hoeveelheid ziektes die voor jou als persoon erg gevaarlijk kunnen zijn. Gelukkig is het zo dat er in een land als Nederland maar een aantal levensgevaarlijke ziektes voorkomen. Wel kan het in andere landen zo zijn dat je in aanraking komt met andere ziektes. Vandaar dat het soms nodig is om je te laten vaccineren tegen deze ziektes wanneer je gaat reizen. In dit artikel kun je wat meer vinden over een aantal ziektes waar je je voor kunt laten vaccineren. Zo loop jij geen kans op het oplopen van een ziekte als bijvoorbeeld hepatitis A.

 

Je laten vaccineren voor meningokokken

Meningokokken is een ziekte die ook wel bekendstaat als meningitis. Dit is een ziekte die zorgt voor een hersenvliesontsteking en is een gevaarlijke vorm van een infectieziekte. De ziekte wordt voornamelijk veroorzaakt door een bacterie en komt in een aantal verschillende vormen voor in Nederland. Vandaar dat er een hoop mensen in Nederland al tegen deze bacterie zijn gevaccineerd. De symptomen van meningitis zijn snel opkomende koorts en nekstijfheid. Ook kan het zo zijn dat je paarse en rode puntjes onder je huid zullen zien opkomen. Dit zal vaak een bloedvergiftiging zijn die op korte termijn al kan zorgen voor uitslag. Je kunt een meningokokken vaccinatie nemen op een hoop verschillende plekken. Vandaag de dag is het zo dat je na 14 maanden al een vaccinatie tegen de ziekte krijgt. Wel kan het zo zijn dat je wanneer je ouder bent of in een ander land bent geboren nog niet bent gevaccineerd. In dit geval zijn de kosten 70 euro voor de vaccinatie.

 

Je laten vaccineren tegen hepatitis A

hepatitis a is een besmettelijke geelzucht die zorgt voor een ontsteking in je lever en erg besmettelijk is. Deze ziekte is niet overdraagbaar aan kinderen, terwijl ouderen er maanden lang ziek van op bed kunnen komen te liggen. Het krijgen van deze besmetting komt door in contact te komen met mensen die met de ziekte besmet zijn. Dit kan onder andere komen doordat je in aanraking bent gekomen met eten, drinken of water wat vervuild is met de ontlasting van een persoon die ermee is besmet. Wanneer jij niet actief bezig bent met hygiëne of op plekken komt waar anderen hier niet mee bezig zijn, kun je dit zomaar krijgen. Wel is het zo dat deze besmetting maar relatief weinig voorkomt in Nederland.